open-navfaktor-logo
search
Tuča, pirotehnika...
Akterima sinoćnjeg incidenta u Sarajevu prijete kazne od 500 do 2.400 KM
Sarajevska policija oglasila se o masovnoj tuči koja se sinoć odvijala na centralnim ulicama glavnog grada.
06.06.2023. u 12:10
get url
text

VEZANI TEKST - Masovna tuča u Sarajevu, policija na terenu

Kako su naveli u saopćenju, u 18.40 sati Policijska uprava centar dobila je prijavu o kretanju veće grupa osoba koje nose predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda.

- Odmah po prijavi na teren su upućeni pripadnici PU Centar, PS Stari Grad i jedinice interventne policije. U ulici Šenoina zatečeni su A. H. i F. M. koji su narušili javni red i mir posjedovanjem pirotehničkih sredstava na javnom mjestu, kao i odbijanjem zakonitog naređenja ovlaštenog službenog lica i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka - naveli su iz MUP-a KS.

Prema Zakonu o javnom redu i miru KS, za posjedovanje pirotehnike na javnom mjestu zaprijećene su kazne od 300 do 900 KM, dok su kazne za odbijanje naređenja ovlaštenog lica od 500 do 1.500 KM.

Također, u ulici Maršala Tita zatečeni su F. R., H. Č. i A. H. kojima su uručeni prekršajni nalozi zbog narušavanja javnog reda i mira odbijanjem zakonitog naređenja ovlaštenih službenih lica. Njima također prijete kazne u rasponu od 500 do 1.500 KM.

D. H. i J. A. koji su pronađeni u ulici Kulovića, prema informacijama iz MUP-a KS, bit će uručeni prekršajni nalozi "zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. stav 5. tačke a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo". Radi se o učestvovanju u tuči, fizičkom napadu, zlostavljanju drugog ili izazivanju tuče, odnosno zlostavljanja ili fizičkog napada na drugog, za što je također zakonom propisano kažnjavanje novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.