open-navfaktor-logo
search
Užas u SAD-u
Aligator ubio 85-godišnju ženu koja je šetala psa na Floridi
Bespomoćna komšinica opisala je da je užasnuto gledala kako je staricu ubio aligator dok je šetala svog psa u zajednici penzionera u južnoj američkoj državi Floridi.
21.02.2023. u 20:43
get url
text

.

Komšinica, identificirana samo kao Carol, rekla je da je vidjela ženu, koja nije imenovana, kako ju je gmaz od tri metra odvukao u vodu tokom napada u zajednici Spanish Lakes Fairways u Fort Pierceu u ponedjeljak.

- (Ja) se samo sjećam da je došla gore i znaš... uzimala je zraka, i govorim plivaj prema, plivaj prema pedalini, a ona kaže, 'Ne mogu, aligator me ima' - rekla je žena lokalnoj TV stanici WPBF.

Carol (77) je pozvala hitnu pomoć i uhvatila se za stub u nadi da će pomoći svojoj prijateljici, izvijestila je stanica, javlja AFP.

- Pomislila sam, bacit ću to u vodu i zakačiti je ili udariti njega, i - nje više nije bilo - kazala je.

Bespomoćna, Carol je mogla samo čekati. 

Pas je preživio napad, ali je žena podlegla povredama, rekli su američkim medijima iz Komisije za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC).

Helikopter iz ureda šerifa okruga St Lucie pomogao je locirati aligatora u jezeru, izvijestio je WPBF, a lovci su ga kasnije izvukli.

- Borio se prilično dobro. Definitivno se borio prilično dobro - rekao je za WPBF Robert Lilly, lovac na morske aligatore.

Lilly je rekao da je stvorenje težilo između 270 i 320 kilograma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.