open-navfaktor-logo
search
SPS
Alžirac i Rus protjerani iz BiH zbog povezanosti s terorizmom
Pripadnici Službe za poslove sa strancima u saradnji sa drugim nadležnim agencijama u prethodnom periodu su sprovodili sve neophodne planske operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska sigurnosno interesantnih osoba - stranih državljana, za koje postoje raspoložive informacije o povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom.  
20.07.2023. u 11:55
get url
text

S tim u vezi, inspektor za strance pronašao je na području Sarajeva državljanina Alžira inicijala S. B. alijas A. B. i državljanina Rusije inicijala A. G.

Prije protjerivanja ova dvojica stranih državljana bila su smještena pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, iz razloga što su predstavljali prijetnju sigurnosnom sistemu BiH zbog povezanosti sa terorizmom, saopćila je Služba za poslove sa strancima.

- Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja i udaljili ova lica iz BiH, a Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim i davanje doprinosa zaštiti sigurnosnog sistema BiH - naveli su iz SPS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.