open-navfaktor-logo
search
Najljepše želje
Američki predsjednik Joe Biden uputio čestitku povodom ramazana
Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill uputili su najljepše želje muslimanskim zajednicama širom zemlje i svijeta povodom početka islamskog svetog mjeseca ramazana - vremena posta, obnove, milosrđa i ibadeta.
23.03.2023. u 08:40
get url
text

- Tokom ovog svetog mjeseca za muslimane, Sjedinjene Države potvrđuju svoju podršku muslimanskim zajednicama koje trpe razne nedaće i razaranja. Nastavit ćemo stajati uz narod Turske i Sirije, koji su izgubili mnoge članove porodica i voljenih tokom nedavnih razornih zemljotresa, i uz narod Pakistana koji obnavlja svoje živote nakon poplava prošlog ljeta - naveo je Biden u saopćenju.

Posebno je važno, naglasio je, na ovaj dan sjetiti se općeg ljudskog prava da praktikujemo, molimo se i propovijedamo svoju vjeru mirno i otvoreno.

- Zajedno s našim partnerima, Sjedinjene Države izražavaju solidarnost s muslimanima koji se i dalje suočavaju s ugnjetavanjem, uključujući Ujgure u Narodnoj Republici Kini, Rohinje u Burmi i druge muslimanske zajednice koje se suočavaju s progonima širom svijeta - poručio je Biden.

Također je odao počast muslimanskim zajednicama širom SAD-a koje su dio američke priče od njenog osnutka.

- Od nauke i tehnologije, do umjetnosti i akademije, do prava i medicine, do poslovanja i vlade, i šire - Amerikanci muslimani nastavljaju jačati raznolikost američke nacije generaciju za generacijom. Zato se danas udružimo i obnovimo svoju predanost stvaranju ravnopravnije, pravednije, tolerantnije i suosjećajnije nacije. Mojim sugrađanima Amerikancima koji slave ramazan, i muslimanima širom svijeta želimo blagoslovljen i miran ramazan – navodi se u poruci američkog predsjednika Joe Bidena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.