open-navfaktor-logo
search
Mladi košarkaš
Azur Terzić izašao iz kome: Porodica tvrdi da je u pitanju pokušaj ubistva
Kako se jedan običan noćni izlazak pretvorio u noćnu moru, niko ne zna. Ali nagađa se. Rođaci, prijatelji i građani Cazina koji poznaju Azura Terzića, mladića za njega imaju samo riječi hvale. Tvrde da se ne radi o nesrećnom slučaju, kako se to u početku tvrdilo. Sigurni su da je u pitanju pokušaj ubistva.
06.11.2022. u 19:18
get url
text

Dobra vijest je da je izašao iz kome, priča za N1 njegov otac, Saud, ali budućnost njegovog sina neizvjesna je, budući da ljekari ne znaju hoće li ovaj mladi košarkaš ponovo biti u stanju da zablista na parketu.

- Poznavajući svoga sina mislim da je borac, ja ga zovem lav i da ćemo ove prepreke i zidove koji su pred nama preskočiti i da će moj sin opet stati na svoje noge. Ja sam siguran da moj sin nije pokušao nikakav napraviti suicid. Ovdje se radi o klasičnom pokušaju ubistva - rekao je Saud Terzić, Azurov otac.

O svemu je za N1 govorio i Armin Omanović, rođak porodice Terzić.

- Desilo se u jednom objektu koji zadnjih godina koji je na glasu da se tu događaju razne stvari da kažem negativne. To je jako loš događaj za naš grad koji je uvijek bio siguran - pojasnio je Omanović.

Mjesec dana nakon ovog događaja istraga i dalje tapka u mjestu. Ometaju je, kaže Saud, bliski prijateljski odnosi koji prožimaju nadležne kantonalne policijske uprave sa objektom ispred kojeg je Azur pronađen.

- Ovo će imati svoj epilog kasnije kada ja pokrenem istragu unutrašnjih kontrola za njihov rad koji je nikakav i onda ću podnijeti krivične prijave - najavljuje Terzić.

Zbog toga je predmet sada u rukama Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Da li se Azurov slučaj tretira kao pokušaj ubistva nismo uspjeli saznati, no iz Federalne uprave policije navode:

- Federalna uprava policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona postupa u ovom predmetu, te Vas upućujemo da se za sve informacije u vezi navedenog obratite nadležnom tužilaštvu.

Dok se čeka da nadležno tužilaštvo preduzme konketne korake, pojedini mještani Cazina zabrinuti su za svoju i bezbjednost svoje djece.

VEZANI TEKST - Protesti Cazinjana zbog nerazjašnjenih okolnosti iz noći kada je teško povrijeđen mladić Azur Terzić

Istinu je na protestnoj šetnji prošlog vikenda tražilo i nekoliko hiljada građana Cazina.

Građani su protestne šetnje završavali ispred trgovačkog objekta, odnosno diskoteke u kojoj je Azur pronađen u besvjesnom stanju u noći između 1. i 2. oktobra. Posebno zabrinjava, kaže njegov otac, to što tada niko od zaposlenih u objektu nije izašao da pruži podršku u borbi za Azurovu istinu.
Sve dok istraga ne izrodi prve rezulate, Azurova porodica ne isključuje nova okupljanja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.