open-navfaktor-logo
search
Održana tribina
Bh. ambasadorica u Zagrebu Kovačević-Bajtal zasluge za napredak BiH na EU putu pripisala Hrvatskoj
U organizaciji Kluba žena Udruženja Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten i Hrvatske panevropske unije u Zagrebu je jučer  održana tribina "Evropski put Bosne i Hercegovine" u prepunoj dvorani Hrvatske paneuvropske unije.
16.01.2024. u 12:34
get url
text
Elma Kovačević Bajtal, Zoran Milanović
Elma Kovačević Bajtal, Zoran Milanović

Uvodni govornici bili su dr. sc. Elma Kovačević-Bajtal, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, prof. dr. sc. Vanda Babić-Galić, naučna savjetnica u Institutu za istraživanje migracija, dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak te prof. dr. sc. Božo Skoko, profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tribinu je moderirala Petra Jozipović, članica Hrvatske panevropske unije i Prstena. 

Pozdravnim riječima tribinu su otvorili predsjednica Kluba Žena Udruženja Prsten Ivana Milas i predsjednik Hrvatske Panevropske unije prof. dr. sc. Pavo Barišić. Skupu se pozdravnom riječi obratio i predsjednik Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini akademik Asim Kurjak. 

Elma Kovačević-Bajtal iznijela je detaljan pregled mukotrpnoga puta Bosne i Hercegovine do otvaranja pristupnih pregovora koji se očekuju ovoga proljeća. Istakla je kako to ne bi bilo ostvarivo bez iznimnih diplomatskih napora Republike Hrvatske.

- Nijedna strana ne bi smjela dopustiti da se propusti ijedna prilika da Bosna i Hercegovina bude pod istim krovom kao i Hrvatska - zaključila je.

Dodala je i da je sloboda kretanja i kapitala jedna od najvećih potreba BiH te da bi ulaskom u EU najviše profitirali mladi željni napretka svake vrste, objavio je Dalmatinski portal. 

(Foto: Dalmatinski portal)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.