open-navfaktor-logo
search
Narušen imidž
Bidena kritikuju jer ne želi priznati vlastitu unuku: "Majka joj je striptizeta"
Kako se približavaju američki predsjednički izbori tako kampanje republikanskog tabora usmjerene na diskreditiranje Joea Bidena postaju sve interesantnije, piše Jutarnji list.
17.07.2023. u 09:07
get url
text

VEZANI TEKST- Razvratni život: Procurile hiljade eksplicitnih privatnih fotografija sina Joea Bidena

Prošle sedmice američke novinske stupce punili su bijesni ispadi američkog predsjednika. Javnost je tako mogla pročitati da "pospani Joe" zapravo krije svoj vatreni temperament i privatno se toliko obrušava na svoje saradnike da oni strepe od odlaska na sastanke s njim.

Nakon te senzacije, kojom je otkrivena nepoznata strana Bidenovog karaktera, nekoliko dana poslije otvorila se tema Bidenove nepriznate unuke. Pokušavajući uokviriti Bidena kao licemjernog djeda, republikanci su doveli u pitanje njegove porodične vrijednosti i poručili mu da bi trebao priznati vlastitu unuku.

Joe Biden često naglašava kako ima šestero unučadi, s kojim razgovara svakog dana. Međutim, američki predsjednik zapravo je djed sedmero unučadi. Unuka koju ne priznaje je četverogodišnja Navy Joan Roberts, kćerka njegovog sina Huntera i bivše striptizete Lunden Roberts.

Hunter Biden, problematični sin američkog predsjednika, u memoarima je rekao da se ne sjeća afere jer je u to vrijeme bio ovisan o alkoholu i drogama. Očinstvo je potvrđeno na sudu u Arkansasu lani i Hunter od tada plaća alimentaciju od 20 hiljada dolara mjesečno. Međutim, u javnosti Bidenovi nikad ne govore o Navy kao o svojoj unuci.

- Mislim da je to problem jer potkopava njegov imidž dobrog momka i porodičnog čovjeka. To potkopava njegovu najveću snagu. Glasači bi mogli razmišljati o tome zašto on ne bi upoznao svoju unuku. I to je nešto što narušava njegov imidž - rekao je za The Messenger demokratski strateg Brad Bannon.

Posljednja anketa Messenger/Harris koju je provela firma za istraživanje tržišta HarrisX pokazuje da je 55 posto američkih glasača reklo da bi predsjednik trebao priznati svoje sedmo unuče, a njih 45 posto da bi to trebala biti privatna porodična stvar.

Ako se posmatra stav birača s obzirom na njihovu pripadnost stranci, otprilike četiri od deset demokrata reklo je da bi Biden trebao priznati unuku Navy, u usporedbi sa šest od deset neovisnih i sedam od deset republikanaca.

VEZANI TEKST - Biden se opet spotaknuo i pao: Ovaj put dizali su ga na pozornici u Coloradu

Stratezi strahuju da bi predsjednik mogao biti spreman riskirati političku štetu ostajući na strani svog sina Huntera.

- Očito je da Hunter nije željan smatrati je svojim djetetom i odgajati je, pa se čini da predsjednikovo postupanje s tim odražava želje njegovog sina - rekao je za britanski Times Ben Schreckinger, dopisnik Politica.

Otac Lunden Roberts američki je proizvođač oružja koji voli odlaziti u lov s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Povezanost porodice Roberts s Trumpovima mogla se uočiti i tokom višegodišnje sudske borbe za alimentaciju, kada je Lunden zastupao Clint Lancaster, advokat koji je zastupao Trumpa tokom ponovnog brojanja glasova u Wisconsinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.