open-navfaktor-logo
search
SAD
Blizanci (4) nađeni mrtvi u kutiji za igračke
Blizanci u dobi od četiri godine pronađeni su mrtvi u kutiji za igračke u porodičnoj kući u Jacksonvilleu na Floridi.
08.09.2023. u 22:57
get url
text

Njihova majka Sadie Myers na Facebooku je napisala da su se blizanci Aurora i Kelan probudili usred noći 25. augusta kako bi se igrali i nakon toga zaspali u kutiji.

- Negdje tokom spavanja jedno od njih se sigurno pomaklo ili udarilo u kutiju i to je uzrokovalo zatvaranje poklopca ove stare drvene kutije od cedra - napisala je Myers na Facebooku.

- Polako su ostali bez kisika u roku od nekoliko sati i umrli su - dodala je.
Myers je rekla da su sljedećeg jutra ona, njen suprug i njihovo dvoje najstarije djece shvatili da blizanci nisu u krevetima i tada ih je stariji brat pronašao u kutiji.

- Znala sam da nešto nije u redu, ali sam također brzo shvatila da je već prekasno - napisala je Myers.

- Za mene to nema smisla i nikad neće imati. Nadam se da će to saznanje pomoći na neki način i nadam se da ćete odmah uništiti ovakvu kutiju ako je imate kući.

- Uvijek sam pazila da se djeca ne zaključaju unutra, ali nažalost kutija je hermetički zatvorena i ako nije zaključana - opisala je neutješna majka. 

Poručnik iz kancelarije šerifa u Jacksonvilleu rekao je da djeca nisu bila pri svijesti kada su na mjesto tragedije stigli policija i Hitna pomoć i uprkos pokušajima reanimacije su proglašena mrtvima.
- U ovom trenutku ne znamo je li ovo bila nesreća ili je u pitanju zločin - rekao je poručnik za NBC.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.