open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta akcija
Bosanci i Hercegovci u Austriji pomažu Krajini, za 24 sata prikupili više od 47.000 eura
Humanost naših građana nebrojeno se puta pokazala u teškim situacijama, a posebno se humanošću može pohvaliti naša dijaspora.
18.05.2023. u 09:52
get url
text

Tako su Bosanci i Hercegovci u Austriji svjesni da je potrebna pomoć ljudima u Unsko-sanskom Kantonu zbog poplava koje su zadesile Krajinu.

Naša udruženja su na različite načine pokrenula akcije pomoći.

- Svi želimo pomoći na svoj način. U kontaktu sam sa našim udruženjima, ali i uspješnim pojedincima koji složno poručuju narodu Krajine da nisu sami. Humanitarno udruženje "4 Life" pokrenulo je akciju "Mi smo uz Krajinu, budi i ti" i za samo 24 sata skupilo je više od 47.000 eura. Oni su organizovali akciju prikupljanja sredstava za osiguravanje pitke vode i hrane stanovništvu Krajine, koje je pogođeno poplavama.

Svi zainteresirani koji žele uplate mogu realizirati putem PayPal: [email protected] http://paypal.me/society4life

Račun "4 Life" u Austriji: IBAN - AT40 1860 0000 1044 9825 BIC - VKBLAT2L Verwendungszweck: Poplave u Krajini / Projekt 0089

Također, u prodavnici suhomesnatih proizvoda Ferhatović u 15. Bečkom Bezirku od petka 19. maja bit će postavljene kutije za dobrovoljni prilog, gdje će prikupljena sredstva biti uručena poplavljenom području USK - kaže Hurem Avdić, koji je počasni član naših mnogobrojnih bh. udruženja u Austriji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.