open-navfaktor-logo
search
PU Doboj
Braća Hofman i "kum Tupeša" prijavljeni tužilaštvu zbog prijetnji svjedoku
Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja.
04.12.2023. u 13:11
get url
text

VEZANI TEKST - Oglasio se vlasnik lokala iz Modriče: Sve je šala mojih drugova i mene, Tupeša je moj brat

Kako je saopćeno iz dobojske policije, Tužilaštvu su prijavljeni A. J. iz Modriče, M. V. i Lj. V. iz Bijeljine, te V. M. iz Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, izvještaj je podnesen protiv braće Miljana i Ljubana Vidovića, poznatih kao braća Hofman, te Aleksandra Jovanovića zvanog Tupeša i Vladimira Milutinovića iz Srbije.

Radi se o osobama koje su nedavno došle u fokus javnosti, nakon što je objavljeno nekoliko videosnimaka objavljenih na društvenim mrežama, a na kojima prijete konobarima i vlasnicima kafića u Modriči.

Za Jovanovića i Miljana Hofmana postoji osnov sumnje da su telefonom pozivali vlasnika lokala u Modriči i tom prilikom su prijetnjama pokušali da ga navedu da da lažnu izjavu kao svjedok u postupku koji se vodi protiv Tupeše za više krivičnih djela, a na šta oštećeni nije pristao.

Nezvanično, to se desilo desetak dana prije objave snimaka iz Modriče na kojima upadaju u lokal i traže "malog crva", a Ljuban Vidović govori kako je on "Tupešin kum". 

Nakon toga pojavili su se snimci na kojem maltretiraju ugostitelja, a zatim dostavljača u Srbiji.

Također, za Ljubana Vidovića i Vladimira Milutinovića iz Srbije postoji osnov sumnje da su zajedno sa još 23 osobe prethodno angažovani od Aleksandra Jovanovića Tupeše, te su došli u Modriču i tražili oštećenog.

VEZANI TEKST - MUP objavio kako su hapsili braću Hofman, pojavio se i video kako predvode grupu na Vučićevom kontramitingu

- Tom prilikom su se kretali u grupi i ponašali drsko, pokušavajući na taj način da uplaše oštećeno lice kako bi dalo lažnu izjavu u sudskom postupku koji se vodi protiv lica inicijala A. J. za više krivičnih djela - naveli su iz PU Doboj.

Braća Hofman, Miljan i Ljuban, nedavno su uhapšeni u akciji MUP-a Srbije u jednom tržnom centru u Beogradu, zajedno sa još dvije osobe.

Portal Nova.rs objavio je i da su se na društvenim mrežama pojavili novi snimci gdje predvode huligane na kontramitingu Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, u aprilu ove godine, a na drugom kako sjede u jednom luskuznom lokalu sa sekretarom u Vladi Srbije Novakom Nedićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.