open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS
Branislavu Stanivukoviću potvrđeno 25 godina zatvora za stravično ubistvo supruge
Vrhovni sud RS donio je trećestepenu presudu kojom je Branislavu Stanivukoviću (46) potvrđena kazna na 25 godina zatvora za teškog ubistvo vanbračne supruge Milice Marinković (33) u julu 2020. godine.
28.02.2024. u 13:21
get url
text

Vijeće Vrhovnog suda RS je prvi put u januaru 2023. godine donijelo odluku kojom je Stanivukoviću kazna smanjena sa 30 na 25 godina zatvora. Tada su djelimično uvažene žalbe optuženog i njegovog branioca i kazna je smanjena u odnosu na prvostepenu presudu kojom ga je Okružni sud Banja Luka osudio na 30 godina zatvora. Međutim, odbrana optuženog je ponovo ulagala žalbu, koja je sada odbijena kao neosnovana.

Zločin je počinjen 20. jula 2020. godine na lokalnom putu u Aleksandrovcu kod Laktaša.

U optužnici se navodilo da je 20. jula 2020. godine oko 9.30 sati Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci - Aleksandrovac, a kada je izašao iz vozila noseći plastičnu flašu sa 1,5 litara benzina, žrtva je počela da bježi.

On je sustiže i polijeva benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača.

Sve se dešavalo u prisustvu Miličine kćerke iz prvog braka. Žrtva je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. avgusta u UKC RS u Banjoj Luci.

Prema navodima optužnice, Stanivuković je prethodno zlostavljao suprugu oko deset godina, tukao je, maltretirao i branio da priča o tome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.