open-navfaktor-logo
search
Izraelci napadaju
Broj ubijenih raste, na grobljima nema mjesta: U Gazi leševe spremaju u kamione za dostavu sladoleda
Zdravstveni radnici u Pojasu Gaze prisiljeni su pohranjivati tijela Palestinaca ubijenih u izraelskim zračnim napadima u hladnjače za prijevoz sladoleda jer je njihovo premještanje u bolnice prerizično, a na grobljima nema mjesta.
15.10.2023. u 18:33
get url
text
Napad na Gazu
Napad na Gazu

- Bolnička mrtvačnica može primiti samo 10 tijela, tako da smo doveli kamione iz tvornica sladoleda kako bismo pohranili ogroman broj mučenika - rekao je dr. Jaser Ali iz Deir Al-Balaha.

Hladnjače, na čijim stranicama još uvijek stoje reklamne slike nasmijane djece koja uživaju u kornetima, obično se koriste za dostavu sladoleda supermarketima. Sada su to improvizirane mrtvačnice.

Vlasti u Gazi saopćile su da je u izraelskim zračnim napadima do sada poginulo više od 2.400 ljudi, od čega četvrtina djece. Bolnicama nedostaje zaliha i teško se nose s rastom broja ranjenih kojih ima na hiljade.

Izrael je obećao da će uništiti Hamas nakon što su njegovi borci divljali po izraelskim gradovima 7. oktobra pucajući na muškarce, žene i djecu i loveći taoce. To znači da će broj mrtvih u Gazi naglo porasti.

- Pojas Gaze je u krizi i ako se rat nastavi na ovaj način, nećemo moći pokapati mrtve. Groblja su već puna i potrebna su nam nova - rekao je Ali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.