open-navfaktor-logo
search
Udomaćio se u BiH
Bugarin po Sarajevu "ganja" Džeku: Ko je obećao Petevu da će biti selektor Zmajeva?
Ražanj spreman, a zec u šumi. Stara, narodna, izreka najbolje može slikati trenutnu situaciju kada je u pitanju izbor selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
26.12.2020. u 19:32
get url
text

VEZANI TEKST - Hoće li Misimović zbog Zeljkovića i Peteva "prodati" Barbareza?

Ivaylo Petev, bugarski trener, ubijeđen je da će naslijediti Duška Bajevića i već je počeo organizovati poslove koje u narednom periodu očekuju selektora Zmajeva.

Bugarin se već udomaćio u BiH, skoro mjesec je u našoj zemlji, a najviše vremena provodi u Sarajevu i na Jahorini. Nerijetko gostuje i u Banjoj Luci kod Vice Zeljkovića, te u Međugorju, gdje boravi bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, njegov "impresario" iz vremena dok je neuspješno vodio Dinamo.

A ko je, zapravo, obećao Petevu da će sjesti na klupu Zmajeva?

Više i nije tajna da Vico Zeljković, budući predsjednik FSBiH, zagovara njegov dolazak. Zvjezdan Misimović je Vicina produžena ruka u Stručnoj komisiji. Uloga bivše desetke reprezentacije BiH bila je da "smekša" Emira Spahića (bila je opcija da će i Sead Kajtaz biti u Stručnoj komisiji, ali je on u startu otpao).

Međutim, zamisao im nije prošla, jer bivši defanzivac Zmajeva je "tvrd orah" i ne popušta. Nezvanično, Spahiću je ponuđena i određena funkcija u FSBiH u zamjenu za podršku Petevu, ali je on to kategorično odbio, te će podržati Sergeja Barbareza.

Kada je u pitanju izvještaj, koji Stručna komisija treba dostaviti Izvršnom odboru, rok je ponedjeljak (28. decembar). Misimović je, kao što je poznato, na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora održanoj proteklog utorka, dostavio prijedlog sa dva imena - pogađate, Petev i Marco Simone (drugi ne ispunjava uvjet, jer ne govori naš jezik). Navodno, odmah nakon što je predao izvještaj, zaputio se u Njemačku, jer mu je valjda tada postalo jasno kako su male šanse da Petev dobije podršku Izvršnog odbora.

VEZANI TEKST - Svi zadovoljni: Mamić gura Peteva na klupu Zmajeva, Bugarin dovodi igrača u Dinamo

No, Bugarin se ne miri sa time, pa je i sam, uz podršku pojedinih medija, krenuo da lobira po Sarajevu.

Malo ga je "ponijelo", pa se u ulogu selektora uživio toliko da je već počao "sklapati" i stručni štab. Navodno, već je kontaktirao i pojedine kondicione trenere kojim je ponudio mjesto u svom "imaginarnom" timu. Za protuuslugu, špekuliše se, traži da mu oni omoguće sastanak sa Edinom Džekom!?

Vjerovatno je upućen da će se pri izboru selektora pitati i Dijamant, pa na sve načine, do sada bezuspješno, pokušava da dođe do kapitena.

Još početkom mjeseca, kada je stigao u Sarajevo, Petev se sastao sa Emirom Obućom, nekadšanjim saigračem iz Litexa, a bivši fudbaler Sarajeva tada mu je rekao kako mu stoji na raspolaganju. Petev i njegova ekipa sve su dobro smislili, još samo da dobiju podršku više od dvije trećine članova IO (broji 15 članova). "Sitnica"... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.