open-navfaktor-logo
search
Još nema uhapšenih
Bugojanski učitelj u penziji nasmrt pretučen i opljačkan, policija na tragu počiniocima
Kriminalistička policija Srednjobosanskog kantona intenzivno radi na rasvjetljavanju razbojništa koje se prije 10 dana dogodilo u Bugojnu, a koje je rezultiralo smrću 86-godišnjeg učitelja u penziji Stjepana Kolaka.
29.10.2020. u 14:20
get url
text

Njega su, zasad zvanično još nepoznate osobe pretukle i opljačkale u njegovoj porodičnoj kući u bugojanskoj ulici Hadžialića ograda.

Policiji je slučaj prijavljen oko 16.50 sati 18. oktobra, a u trenutku upada u kuću starac je bio sam, te se pretpostavlja da su razbojnici neko vrijeme vrebali i posmatrali svoju žrtvu, misleći da u kući krije novac.

Međutim, saznajemo da su u kući pronašli manju svotu novca, iako su napravili totalnu premetačinu.

Dolaskom na mjesto događaja policija je starca pronašla u svjesnom stanju i odmah je prevezen u bugojanski Dom zdravlja, odakle je upućen u Kantonalnu bolnicu u Travniku. Njegovo zdarvstveno stanje se, međutim, zakomplikovalo, što zbog odranije narušenog zdravlja, što zbog pretrpljene torture, te je prevezen u KCUS, gdje je četiri dana kasnije preminuo. 

Sahranjen je dva dana kasnije na bugojanskom gradskom groblju Sultanovići.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona kažu da su tokom dosadašnje istrage prikupljeni brojni tragovi i dokazi, a veći broj potencijalno osumnjičenih je priveden i ispitan, te podvrgnut poligrafskom testiranju, ali zasad još niko nije uhapšen.

Naložena su i brojna vještačenja, od čijih rezultata umnogome zavisi rezultat istrage.

Nezvanično saznajemo da policija steže obruč oko osumnjičenih, te da se vrlo brzo očekuje i hapšenje počinilaca ovog gnusnog zločina.

Građani Bugojna šokirani su brutalnošću počinilaca, posebno jer se ne radi o prvom takvom slučaju u njihovom gradu.

Putem društvenih mreža mnogi su izrazili žal za omiljenim učiteljem Stipom, koji je u ovom gradiću uživao veliki ugled i koji je brojne Bugojance naučio prva slova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.