open-navfaktor-logo
search
Šef turske diplomatije
Cavusoglu osudio napad u Beču: Svijet mora nastaviti borbu protiv ideologija koje zloupotrebljavaju islam
Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je danas kako Turska oštro osuđuje jučerašnji teroristički napad u Austriji te je dodao kako se svijet mora nastaviti boriti protiv ideologija koje zloupotrebljavaju islam.
03.11.2020. u 13:20
get url
text

- Moramo nastaviti odlučnu borbu za uništenje ideologija koje zloupotrebljavaju islam, našu vjeru mira - poručio je Cavusoglu iz Ankare.

Šef turske diplomatije Cavusoglu je pozdravio Recepa Tayyipa Gultekina i Mikaila Ozera, Turke koji su zanemarili vlastite živote i suprotstavili se teroristima koji su jučer izveli napad u centru Beča.

- Riskirali su vlastite živote da bi pomogli ranjenim civilima. Naša dvojica braće su učinili ono što se od čovjeka, muslimana i Turčina i očekuje - kazao je Cavusoglu.

Ističući kako nema opravdanja ni za jedan teroristički čin, Cavusoglu je kazao da je Turska spremna na iskrenu saradnju u borbi protiv svih izvora i vrsta terorizma.

Najmanje četiri civila i napadač su ubijeni, a 17 je ranjeno u terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u Beču. Sedmero ranjenih su životno ugroženi.

Turske vlasti su i ranije osudile taj napad i izrazile solidarnost s Austrijom i njenim narodom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.