open-navfaktor-logo
search
PU Bosanska Gradiška
Četverica sarajevskih taksista uhapšena zbog krijumčarenja migranata
Policijski službenici Policijske stanice Srbac, sinoć oko 19 sati, u mjestu Brusnik, općina Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljali D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva, koji su uhapšeni zbog krivičnog djela krijumčarenje ljudi. 
01.12.2020. u 13:50
get url
text

- Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno 16 migranata, državljana Afganistana, za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susjednom državom - saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres lica i vozila koje koriste gore navedena lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se lica inicijala  D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv istih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi - stoji u saopćenju. 

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banja Luka na dalje postupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.