open-navfaktor-logo
search
Gornje Ratkovo
Čoban osumnjičen da je ubio starca na Manjači već "odležao" jedno ubistvo
Uroš Š. koji je uhapšen danas jer se dovodi u vezu sa pronalaskom beživotnog tijela Zdravka Bosančića (87) iz Gornjeg Ratkova kod Ribnika, ranije je odležao zatvorsku kaznu za ubistvo iz 2007. godine.
27.01.2020. u 15:48
get url
text

Njemu je Vrhovni sud RS-a 2008. godine potvrdio presudu Okružnog suda u Doboju po kojoj je osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva komšije Muharema Beširevića (75) iz jednog sela kod Bosanskog Broda.

Optužnica ga je teretila da je u julu 2007. godine oko 23 sata nakon kraće svađe nasrnuo na žrtvu, udarao ga po glavi i nanio mu teške povrede od kojih je nastupila smrt.

Motiv je navodno bila veza koju je Beširević imao sa njegovom majkom, a koju je ovaj htio prekinuti, zbog čega je i ušao u sukob s njim koji se tragično završio.

Kao što smo ranije objavili, Bosančićevo tijelo pronađeno je jutros oko 3.30 sati u porodičnoj kući u ovom selu.

- Zdravko je bio dobar, miran i fin čovjek. Nikada ni sa kim nije imao problema. Navodno je pronađen sa povredama, ali se još uvijek ne zna kako su nastale. Neki pričaju da je gurnut i da je udario glavom o neku podlogu i tako podlegao, a postoji i verzija da je zatučen - ispričale su nam Bosančićeve komšije.

Starac je živio sam, a povremeno ga je obilazio i sa njim boravio sin Ranko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.