open-navfaktor-logo
search
Uspostavljanje saradnje
Delegacija privrednika iz Saudijske Arabije dolazi na Sarajevo Halal Fair
Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića
09.09.2019. u 17:26
get url
text
SHF od 26. do 28. septembra
SHF od 26. do 28. septembra

Delegacija od 20 privrednika iz Saudijske Arabije, predvođena poslovnim forumom Islamske razvojne banke (IsDB) THIQAH, najavila je dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019.

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih finansijskih institucija na svijetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti privrednicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

THIQAH i Bosna Bank International odranije imaju potpisan sporazum o saradnji koji uključuje ko-organizaciju događaja Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair.

Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani su za uspostavljanje saradnje u oblasti halal-turizma i halal-hrane, a posredstvom BBI VIP Business Cluba koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) tokom sajma bit će organizirani poslovni B2B sastanci s ciljem povezivanja bosanskohercegovačkih, regionalnih i arapskih privrednika, najavljeno je iz BBI banke.

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj komori Federacije BiH.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.