open-navfaktor-logo
search
Istraga još traje
Delibašiću zabrana napuštanja prebivališta i obavezno javljanje policiji
Tužilačka odluka o eventualnom podizanju optužnice ili obustavi istrage u odnosu na Delibašića još nije donesena
12.07.2019. u 09:47
get url
text

Dariju Delibašiću, koji je jučer odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu pušten iz pritvora u kojem se nalazio nakon hapšenja zbog sumnje da je učestvovao u otmici državljanina BiH i Turske Tamera Kilerdžija, Sud je odredio mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i putovanja, kao i  zabranu sastajanja s određenim osobama. 

Osim toga, Sud mu je naložio da se mora povremeno javljati nadležnom organu. 

Pritvor Delibašiću ukinut je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koje provodi istragu navodne otmice Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika bara "Mahala" u Sarajevu.

Prema navodima iz prijave, Kilerdžija su krajem aprila naoružane osobe u naselju Pejton na Ilidži presrele  dok se vozio u automobilu.  Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali ga i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Navodno su mu tražili da im donese milion KM.

Tokom istrage ovog slučaja, policija je 17. maja uhapsila Delibašića zbog sumnje da je umiješan u otmicu. Navodno je otmičarima iznajmio vikendicu, a provjeravalo se da li je eventualno imao ulogu posrednika. 

Tužilačka odluka o eventualnom podizanju optužnice ili obustavi istrage u odnosu na Delibašića još nije donesena. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.