open-navfaktor-logo
search
Predao se policiji
Detalji zločina u Lukavcu: Zašto je Mustafa ubio rođaka Edina?
 Mustafa Hodžić (67) iz Lukavca predao se u nedjelju policiji, koja ga je uhapsila zbog sumnje da je ubio svog rođaka Edina Hodžića (50).
02.06.2020. u 08:38
get url
text

On je osumnjičen da je rođaka ubio iz improvizovanog pištolja nakon sukoba u mjestu Bokavići, kod Lukavca. Ubistvo je prijavljeno pripadnicima MUP-a TK u nedjelju oko 13 sati. Zločinu je prethodila svađa među rođacima koji su već ranije imali sukobe.

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Mustafu Hodžića (67) iz Bokavića kod Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Postoji osnovana sumnja da je Hodžić 31. maja 2020. godine oko 12,30 sati na poljani u mjestu Bokavići sačekao svog komšiju i rođaka Edina Hodžića i njegovu suprugu, te ispalio jedan hitac iz ručno izrađenog pištolja koji je  pogodio bočno staklo traktora u kojem su se nalazili. Kada su supružnici počeli bježati, trčeći je sustigao muža i ispalio još dva hica u njegovom pravcu, pogodio ga  u leđa a nakon toga i u glavu, što je prouzrokovalo smrt Edina Hodžića. Prema izjavama svjedoka osumnjičeni i bračni par su duže vrijeme bili u lošim odnosima.

Detalji ovog zločina zvanično će biti poznati nakon obdukcije tijela nastradalog Hodžića.

Po prijavi zločina policija je izašla na mjesto događaja i pronašla Edinovo tijelo na livadi, a osumnjičeni Mustafa se mirno predao policiji.

Za ubijenog Edina šokirane komšije kažu da je bio uzoran i vrijedan. Ističu da je bio dobar domaćin i vrijedan majstor.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije iz Odsjeka za opći kriminalitet.

Dežurni kantonalni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela stradalog muškarca.

Nakon dostavljanja izvještaja tužilac će donijeti naredbu o sprovođenju istrage, ispitati osumnjičenog i odrediti koje će se dalje mjere i radnje preduzimati u ovom slučaju, objavile su Nezavisne. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.