open-navfaktor-logo
search
Zloupotreba ovlaštenja
Direktor bolnice u Doboju Gajić sproveden u Tužilaštvo, Vuletić u kućnoj izolaciji
Mladen Gajić, direktor JZU bolnice "Sv. Apostol Luka" u Doboju, sproveden je rano jutros u Tužilaštvo Republike Srpske, dok je Vladimir Vuletić, direktor firme "ARMS sistemi“ u Banjoj Luci u kućnoj izolaciji zbog sumnje na koronavirus.  
07.10.2021. u 10:17
get url
text

VEZANI TEKST - Pretresi u Banjoj Luci i Doboju zbog nabavke medicinske opreme 

Njih je jučer uhapsila Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a.

Gajić se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice "Sv. Apostol Luka" u Doboju tokom prošle godine počinio djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja sa Sašom Markoviće, vlasnikom firme "Travel for fun", a koji je od ranije u pritvorU, prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme  - odijela, maski i rukavica, za potrebe bolnice u Doboju.

Vuletić je uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa krivičnim djelom pomaganje.

Navedena krivična djela počinio je sa Branislavom Zeljkovićm, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS-a, koji je takođe u pritvoru, prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra RS od firme čiji je Vuletić direktor.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.