open-navfaktor-logo
search
SAD
Dječak koji je nestao na putu za školu nađen mrtav u dimnjaku
Četrnaestogodišnji Harley posljednji put je viđen 20. decembra u Port Clintonu dok je u jutarnjim satima odlazio u školu
15.01.2020. u 08:33
get url
text

Policija iz Ohia vjeruje da je tijelo 14-godišnjeg Harly Dilly, koji je prije gotovo mjesec nestao na putu za školu, pronađeno u dimnjaku. 

- Ovaj rezultat istrage nije niko priželjkivao, ali... Barem sada porodica zna što se dogodilo - rekao je jučer Robert Hickman, voditelj policijske stanice Port Clinton.

Četrnaestogodišnji Harley posljednji put je viđen 20. decembra u Port Clintonu dok je u jutarnjim satima odlazio u školu. Policija je u potrazi za njim helikopterima, policijskim psima i službenicima na terenu pretražila više od 150 hektara područja, piše CNN.

U ponedjeljak su policijski službenici istražili nenastanjenu vikendicu koja je bila u fazi renoviranja i u njoj pronašli tijelo dječaka. Nije bilo znakova prisilnog ulaska u kuću.

- Pronašli smo Harleyev kaput i naočale na spratu kuće, pored dimnjaka. Zatim smo uočili njegovo tijelo koje je bilo zaglavljeno u dimnjaku - kazao je Hickman.

FOTO: Screenshot

Obdukcija je izvršena u utorak, a rezultati su pokazali da se vjerovatno radilo o nesretnom događaju.

- Izgleda da se Harley popeo na krov i ušao u dimnjak. Kada se našao u njemu, jakna i naočale su mu pale na pod, a on se zaglavio - objasnio je Hickman.

Nije za sada poznato zašto je dječak pokušao ući u dimnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.