open-navfaktor-logo
search
Policija ga privela
Drama u Banjoj Luci: Umislio da ga djevojka vara, razbijao po hostelu, ona pobjegla na drvo
Slovenca Dejana Đ. nakon ovog incidenta Služba za poslove sa strancima BiH protjerala 
11.12.2019. u 20:59
get url
text

Nezapamćena drama odvijala se prije nekoliko večeri u jednom banjalučkom hostelu, kada je Slovenac Dejan Đ. (31), koji je tu sa društvom odsjeo, umislio da ga djevojka vara, a potom je počeo da razbija po sobama, dok je ona, ne znajući ni šta ju je snašlo ni kuda da bježi, utočište pronašla na obližnjem drvetu.

Potvrdili su to za Nezavisne  iz ovog hostela, odakle ističu da su u izlivu bijesa ovog mladića "stradala" vrata na devet hostelskih soba. Prema riječima radnika objekta u kojem je incident u noći između ponedjeljka i utorka zabilježen, državljanin Slovenije je u Banja Luku došao sa još troje mladih.

-S njim su stigli još jedan mladić i dvije djevojke. Jedna od njih je Dejanova cura. Ali, prije nego što su došli u hostel, pili su u jednoj kafani, gdje im se pridružio još neki momak. Dejan Đ. se napio pa su ga doveli u hostel da spava. Kada je malo odspavao, probudio se i umislio je da ga vara djevojka, a koja je smještaj rezervisala u odvojenoj sobi. Krenuo je potom da je traži i lupa po hostelu- kažu u banjalučkom hostelu.

Kako dodaju naši sagovornici, kada je zalupao na vrata svoje djevojke, a koja je, dok je on spavao, došla u svoju sobu, ona je nekako uspjela da mu pobjegne, te istrči iz hostela i popne se na obližnje drvo.

-On je, ne znajući gdje se ona sakrila, nastavio da je traži po hostelu, udarajući od vrata do vrata. Oštetio je devet vrata, ali i jedan televizor, koji se srušio u njegovom naletu- pojašnjavaju naši sagovornici iz hostela.

U međuvremenu o svemu je obaviještena policija, koja je ubrzo stigla i obuzdala ovog Slovenca. Iz policije su saopćili da su mladića u utorak uhapsili, a osumnjičen je za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

-Nadležnoj policijskoj stanici je prijavljeno da gost u jednom hostelu u Banja Luci galami i lupa inventar. Policajci su dolaskom na lice mjesta utvrdili da se radi o D.Đ. Nakon kriminalističke obrade on je predat Službi za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka- saopćili su iz policije.

Istovremeno, u hostelu napominju da je ovaj mladić izmirio štetu koju je napravio, ali da će ovaj nemio događaj dugo pamtiti.

-Ovakvog gosta nismo imali. Kao da je u pitanju španska serija! Čuli smo da su ga policajci na kraju sprovodili i na Psihijatriju. I ne samo to, u organizmu su mu pronašli tri vrste droga. Sigurni smo da je pio alkohol, odnosno viski- kažu radnici hostela.

Nezavisne nezvanično saznaju da Dejanovi korijeni sežu s ovih prostora, dok je on rođen u Sloveniji, gdje je nakon ovog incidenta odlukom Službe za poslove sa strancima BiH na kraju protjeran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.