open-navfaktor-logo
search
Predati Tužilaštvu
Dvojac koji je napao povratnika u Derventi osumnjičen za pokušaj ubistva
Policijski službenici Policijske stanice Derventa danas su, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu pokušaja ubistva, predali u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju osobu inicijala M.Ć. sa područja grada Doboja i jednu maloljetnu osobu, osumnjičene za napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića iz naselja Brezici.
14.10.2023. u 15:46
get url
text

VEZANI TEKST - Brutalno pretučen povratnik u Derventi, oglasio se ministar Hurtić

Iz Policijske uprave Doboj su podsjetili da su jučer uhapsili ove osobe zbog osnova sumnje da su nanijele teške tjelesne povrede Mišiću.

Napad na povratnika se desio nakon što ih je Mišić zatekao u ilegalnoj sječi šume u blizini njegove parcele na području grada Derventa. 

Nakon ovog napada oglasio se ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji je naveo, između ostalog, da je Mišić zadobio povrede opasne po život i nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu.

- S obzirom na to da je policija, kako sam upoznat, privela napadače, pozivam nadležne institucije da što hitnije rasvijetle ovaj slučaj i procesuiraju odgovorne. Nažalost, napad na povratnika Mišića, koji u naselju Brezici živi sa svojom suprugom, samo je jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine - između ostalog je istakao Hurtić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.