open-navfaktor-logo
search
Istraga ubistva u Otesu
Dženaza ubijenom mladiću danas, za pomagačima uhapšenog Marokanca još se traga
Sarajevska policija još traga za dvojicom nepoznatih migranata koji su, zajedno sa uhapšenim Marokancom Hichamom Aglarasom (34) bili sudionici tuče u kojoj je ubijen 36-godišnji Jasmin Berović.
20.11.2020. u 10:25
get url
text

Aglaras će danas, nakon završene krim-obrade u MUP-u Kantona Sarajevo biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, gdje će biti ispitan i odlučit će se o daljem postupku protiv njega.

U međuvremenu, građani su jučer i sinoć na društvenim mrežama dijelili fotografije "osumnjičenih" pomagača uhapšenog Marokanca, ali iz MUP-a KS nisu mogli potvrditi tačnost navoda iz tih objava.

- Policija Kantona Sarajevo intenzivno i dalje radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela. U interesu istrage ne možemo u ovom momentu dati bilo kakvu informaciju koja se odnosi na objave na društvenim mrežama. Kad se steknu uslovi za zvanične informacije odmah će biti i dostavljene, po potrebi i u vezi s tim objavama - rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Na gradskom mezarju Vlakovo danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenog Jasmina Berovića, objavila je porodica.

Berović je, kako smo ranije objavili, preminuo na mjestu, dok su njegovi prijatelji Husein Džilić i Tarik Džamalija teže povrijeđeni i zbrinuti u KCUS-u na Klinici za torakalnu hirurgiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.