open-navfaktor-logo
search
Zločinci će odgovarati
Erdogan: Kao što smo jučer stali uz našu braću u Bosni, uvijek ćemo biti uz braću u Palestini
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će božanska pravda svakako stići odgovorne za napade koje Izrael izvodi na blokirani Pojas Gaze, a da će Turska nastaviti napore da se odgovorni procesuiraju i na sudovima.
07.01.2024. u 14:26
get url
text

- Oni koji misle da će biti spokojni prolivanjem više krvi, oduzimanjem života i ubijanjem više djece prije ili kasnije će se suočiti s božanskom pravdom. Mi ćemo, zajedno sa svim savjesnim državama u svijetu, uložiti sve napore da zločince pozovemo na odgovornost i pred zakonom - rekao je Erdogan na skupu u Istanbulu na kojem je otkrio imena kandidata za lokalne izbore koji će se održati 31. marta.

Erdogan je ovom prilikom još jednom oštro osudio izraelske masakre u Pojasu Gaze i poručio da će Turska uvijek biti uz svoju braću Palestince i sve potlačene žrtve.

- Iako su izraelske pristalice među nama uznemirene, nikada nećemo okrenuti leđa našoj braći, potlačenim i žrtvama samo zato što neko to želi. Kao što smo jučer stali uz našu braću u Bosni i podržavali borbu naše braće na Kavkazu, danas poručujemo da ćemo čvrsto svim sredstvima stajati uz braću Palestince - poručio je Erdogan.

On je zahvalio učesnicima nedavnog protesta podrške Palestini na kojem se u Istanbulu okupilo 250.000 ljudi.

- Neka je Božja milost sa 23.000 palestinske braće, uglavnom djece i žena, koji su stradali kao rezultat podlih i varvarskih napada Izraela. Ovim prenosimo naše pozdrave svim palestinskim hrabrim ljudima koji brane svoju domovinu i čast - rekao je Erdogan.

Erdogan je danas objavio imena kandidata vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), odnosno Narodnog saveza za gradonačelnike u nekoliko velikih gradova u Turskoj, uključujući i Istanbul u kojem je ta uloga pripala zastupniku Velike narodne skupštine Turske i bivšem turskom ministru Muratu Kurumu.

Između ostalih, kandidat za gradonačelnika Burse je Alinur Aktas, a Eskisekira Nebi Katipoglu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.