open-navfaktor-logo
search
Uručio ključeve stanova
Erdogan u Malatyi: Ne možemo vratiti mrtve, ali smo odlučni da nadoknadimo sve ostale gubitke
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca za stambene jedinice i uručio ključeve građanima Malatye koja je početkom februara pogođena razornim zemljotresima.
13.04.2023. u 21:56
get url
text

- Nismo zaboravili živote izgubljene u zemljotresu, nismo zaboravili snove koji su ostali pod ruševinama. Ne možemo vratiti mrtve, ali smo odlučni da nadoknadimo sve ostale gubitke - rekao je turski predsjednik.

Položio je kamen temeljac za stambene jedinice na zemljotresom razorenom području i uručio ključeve za 1.442 stana, 250 kuća i 47 dućana.

FOTO: AA

Erdogan je naveo da će porušene kuće zamijeniti sigurnijim i modernijim, te da će obnovljena radna mjesta biti prostranija. Istakao je da će gradove vratiti u najboljem obliku. Dotakao se i izbora koji će biti održani 14. maja.

- Katastrofa stoljeća - zemljotresi 6. februara i izbori 14. maja, imaju veliki značaj za Tursku. Turska će imati historijske izbore. Ovi izbori će odrediti ne samo narednih pet godina, već i narednih četvrt vijeka, pola vijeka naše zemlje i našeg naroda - rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je kazao da im je cilj da se područje pogođeno zemljotresima vrati normalnom životu.

Erdogan je ranije obećao, a sada ponovio, da će u prvoj godini biti izgrađeno 319.000 domova, a ukupno 650.000.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.