open-navfaktor-logo
search
Crveni polumjesec
Evakuacija prijevremeno rođenih beba iz Gaze, nastavit će liječenje u Egiptu
Crveni polumjesec Palestine objavio je da je 28 od 31 prijevremeno rođene bebe prebačene iz bolnice Al-Shifa na jug Gaze zbog izraelskih napada, transportovano kolima hitne pomoći prema graničnom prelazu Rafah.
20.11.2023. u 15:13
get url
text

U saopćenju Crvenog polumjeseca navodi se da je 28 prijevremeno rođenih beba iz bolnice u Rafahu, gdje su jučer prebačene, prebačeno prema graničnom prelazu kako bi bile hospitalizirane u Egiptu.

FOTO: AA

Evakuacija se provodi u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Uredom Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA).

Iz Crvenog polumjeseca Palestine za Anadoliju su kazali da su preostale tri od 31 prijevremeno rođene bebe u dobrom stanju i da će biti zadržane na posmatranju u bolnici na jugu Gaze.

FOTO: AA

Crveni polumjesec jučer je saopćio da je 31 prijevremeno rođena beba prebačena u bolnicu Emirati na jugu Gaze iz bolnice Al-Shifa na sjeveru Gaze, koja je prestala pružati usluge zbog napada izraelske vojske.

Prema podacima vlade u Gazi, u izraelskim napadima od 7. oktobra ubijeno je najmanje 5.500 djece.

FOTO: AA

Otkako je Izrael počeo bombardovati Pojas Gaze, nakon napada Hamasa 7. oktobra, ubijeno je najmanje 13.000 Palestinaca, među kojima je 9.000 žena i djece, a više od 30.000 osoba je povrijeđeno.

Hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, također su oštećene ili uništene u nemilosrdnim izraelskim zračnim i kopnenim napadima na opkoljenu enklavu.

Broj poginulih u Izraelu prema zvaničnim podacima je oko 1.200.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.