open-navfaktor-logo
search
Nova odluka
Faktor saznaje: Tržni centri u FBiH u četvrtak otvaraju vrata?
Postoji mogućnost da već u četvrtak budu otvoreni tržni centri širom Federacije BiH, kaže za Faktor Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove.
26.05.2020. u 17:27
get url
text

Kako ističe, Krizni štab Civilne zaštite bi sutra ili u četvrtak trebao imati sastanak na kojem bi bila donesena ova odluka.

- Sjednica štaba je već u pripremi i maloprije sam razgovarao sa sekretarom i već se vrši kontaktiranje da bi se sjednica održala što prije. Pretpostavljamo da će to biti sutra u poslijepodnevnim satima i da ćemo na toj sjednici prihvatiti preporuke da se dozvoli rad tržnim centrima.

Mislim da će se svi članovi kriznog štaba moći sutra okupiti i ovu odluku jednoglasno donijeti kao i sve prethodne. Kada je u pitanju okupljanje u javnim prostorima, na otvorenom će se moći okupiti maksimalno 100 ljudi, a u zatvorenom 50 tamo gdje je to mjerama ranije dozvoljeno – pojašnjava Ajdinović.

 Federalni štab civilne zaštite naredbu o zatvaranju tržnih centara donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa. 

IMG_20200526_100351.jpg
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.