open-navfaktor-logo
search
Konferencija za novinare
Fidan: Dva učesnika terorističkog napada u Ankari stigla iz Sirije
Ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan izjavio je u srijedu kako je utvrđeno da su dva učesnika nedjeljnog terorističkog napada u Ankari stigla iz Sirije.
04.10.2023. u 16:18
get url
text

Fidan se u Ankari sastao s ministrom vanjskih poslova Turske Republike Sjeverni Kipar (KKTC) Tahsinom Ertugrulogluom, a na konferenciji za novinare dotakao se nedjeljnog terorističkog napada u blizini zgrade MUP-a u glavnom gradu Turske, u kojem su ranjena dva pripadnika turskih snaga sigurnosti.

- Kao rezultat rada naših obavještajnih i sigurnosnih snaga, postalo je jasno da su dvojica terorista došli iz Sirije, gdje su obučavani - rekao je Fidan, te dodao:

- Svi infrastrukturni i energetski objekti, naročito u Iraku i Siriji, koji pripadaju PKK/YPG od sada su legitimna meta naših sigurnosnih snaga, oružanih snaga i obavještajne službe. Trećim stranama preporučujem da se drže podalje od objekata i pojedinaca PKK/YPG.

Naglašavajući da će odgovor Turskih oružanih snaga na teroristički napad u Ankari "biti izuzetno jasan", Fidan je rekao kako "još jednom požaliti što su počinili takvu akciju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.