open-navfaktor-logo
search
Nesreća kod Tomislavgrada
"Golfom" udario divlje konje: Vozač i suvozač povrijeđeni, dva konja uginula
Saobraćajna nesreća s većom materijalnom štetom u kojoj su dvije osobe povrijeđene dogodila se u srijedu navečer oko 22 sata, na magistralnoj cestu M15, u mjestu Šujica.
30.08.2018. u 11:11
get url
text
Divlji konji stvaraju velike probleme vozačima

Do nesreće je došlo kada je vozač "golfa", 25-godišnji J. S. iz Tomislavgrada, automobilom udario dva divlja konja, saznaje se u MUP-a Livanjskog kantona.

Vozač J. S. i suvozač, 34-godišnji E. Z. iz Zenice prebačeni su u Kantonalnu bolnicu Livno gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, a konji su uginuli.

Iz kantonalnog MUP-a upozoravaju kako se slična nesreća dogodila dva dana ranije, nekoliko kilometara dalje, na prijevoju Borova glava, kada je vozač "mercedesa" udario divljeg konja. Od razbijenog vjetrobranskog stakla suvozačica u tom vozilu zadobila je lakše tjelesne povrede.

Livanjski divlji konji, koji obitavaju na obližnjim pašnjacima, često u potrazi za hranom i solju dolaze do saobraćajnice Livno – Šujica što stvara velike probleme vozačima, posebno u noćnim i jutarnjim satima kada je vidljivost slabija.

Planinarsko ekološko društvo Borova glava iz Livna više puta je upozoravalo građane da ne ostavljaju hranu i so za konje uz cestu, jer time privlače divlje životinje te u opasnost dovode sudionike u saobraćaju, ali i same konje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.