open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Gosta na svadbi nožem ubo u oko: Miletić negirao krivnju za pokušaj ubistva
Aleksandar Miletić (28) iz Banje Luke negirao je danas, u Okružnom sudu, krivicu po optužnici koja ga tereti za pokušaj ubistva Siniše Blagojevića (31) u julu prošle godine na jednoj svadbi u Motikama kod Banje Luke.
19.04.2022. u 14:21
get url
text

Miletić je optužen da je Blagojevića, inače pripadnika Oružanih snaga BiH koji je kao gost došao na svadbu kolegi, ubo nožem u oko!

U ovom predmetu su optuženi i Anđelo Miletić (25) i Strahinja Arambašić (28) koji se terete za nanošenje teških povreda Blagojeviću, a pred sudijom su se takođe izjasnili da "nisu krivi".

U optužnici se navodi da je Aleksandar Miletić "bez povoda i razloga" verbalno napao Blagojevića, kojem je prijeteći rekao: "Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklat ću te".

Dodaje se da je nakon toga naglo ustao od stola i držeći u ruci nož od escajga krenuo ka stolu za kojim je sjedio Blagojević, u čemu su ga spriječili drugi gosti. Miletić je zatim ponovo ustao i došao do Blagojevića i nožem ga ubo u desnu oko, svjestan da mu može prouzrokovati smrtonosne povrede.

Blagojević je zadobio prelom zida očne duplje "sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka".

Dok je ležao povrijeđen, prišli su mu Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić i zajedno sa Aleksandrom Miletićem zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu.

Nanijeli su mu teške povrede u vidu nagnječenja mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru, precizirano je optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.