open-navfaktor-logo
search
Stečajni postupak
Građevinski gigant koji je prije rata zapošljavao 5.000 radnika prodaje imovinu za 96 miliona KM
Raspisan javni poziv za prodaju imovine
24.11.2019. u 21:29
get url
text

Stečajni upravnik Hidrogradnje raspisao je javni poziv za prodaju imovine ovog nekadašnjeg građevinskog giganta. Predmet prodaje je sva imovina i prava stečajnog dužnika u zemlji i inostranstvu koji se prodaju kao cjelina.

Početna cijena je oko 96 miliona KM a prodaja će se, ako bude zainteresovanih kupaca, obaviti 16. decembra u 12 sati, piše biznisinfo.ba.

U imovinu ulaze pogon u Briješću, Kamenolom Hadžići, Kamenolom Greben Kakanj, Sigma Sarajevo, PJ Libija, sva prava u drugim pravnim licima, pokretna imovina kao i druga prava koja ima privredno društvo Hidrogradnja u zemlji i inostranstvu.

Ovo je drugi javni oglas za prodaju imovine Hidrogradnje. Prvi pokušaj prodaje po istoj cijeni je propao jer niko nije poslao ponudu.

Građevinsko industrijski kombinat Hidrogradnja prije rata zapošljavao je 5.000 radnika i godišnje zarađivao 300 miliona dolara, od čega čak blizu 200 miliona u inostranstvu.

Od 1967. godine Hidrogradnja je najviše poslovala u Libiji, a od 1975. u Iraku. Kasnije se poslovanje proširilo i u Njemačkoj, Grčkoj i Tunisu
Hidrogradnja je u stečaju od 2017. godine zbog enormnih dugova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.