open-navfaktor-logo
search
Bulj tvrdi
Gradonačelnik Sinja: Osnivam straže na granici sa BiH zbog migranata, pola ih je terorista, ako budu pucali...
Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tvrdi da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine. U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata poziva vojsku na angažman kao pomoć, kako kaže, preopterećenim policijskim snagama na graničnim prijelazima.
25.10.2023. u 09:33
get url
text
Miro Bulj, gradonačelnik Sinja
Miro Bulj, gradonačelnik Sinja

Miro Bulj tvrdi, na sinjskom području organizirat će građanske straže duž granice s Bosnom i Hercegovinom.

- To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratiti istom mjerom - rekao je za HRT Miro Bulj, gradonačelnik Sinja (Most).

Tvrdi da golemom sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija.

- Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko i jednostavno migrantima je dozvoljen ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista - naglasio je Bulj.

Traži da se policiji na granici pridruži vojska. Iz MUP-a poručuju da za tim nema potrebe jer se sigurnosna situacija nije pogoršala i nema neposredne opasnosti. Za sada se još ne zna kako će izgledati sinjska straža i ko će sve u njoj učestvovati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.