open-navfaktor-logo
search
Krijumčarenje migranata
Granična policija BiH: U kamionu s namještajem otkriveno 26 državljana Turske
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine i Jedinice granične policije Orašje pod nadzorom Tužilaštva BiH, spriječili su jučer krijumčarenje 26 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Šamac.
09.02.2022. u 13:30
get url
text

Kako je saopćeno iz GP BiH, ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka BiH, koji je prevozio namještaj iz BiH u SR Njemačku. Radi se o kamionu u vlasništvu firme.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "krijumčarenje osoba", u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, kamion sa priključnim vozilom, putne isprave i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela su privremeno oduzeti.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 26 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje sa teritorije BiH, predato službenicima Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.