open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Granični policajac uhapšen zbog pomaganja narkodilerima
Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhapsili su aktivnog pripadnika Granične policije BiH.
25.07.2022. u 10:35
get url
text

Kako su naveli iz Tužilaštva, uhapšeni je pod istragom u predmetu organizovanog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zloupotrebu policijske dužnosti i dostupnih informacija.

VEZANI TEKST - Detalji akcije "Golub": Poznato ko je uhapšen i šta je sve zaplijenjeno

- Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe, koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva "Golub"), koje istražuje Tužilaštvo BiH zbog organizovanog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih krivičnih djela - navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Prikupljeni su dokazi, da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije, te davao upute i pomagao im u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

- Policijski službenici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - saopćeno je.

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.