open-navfaktor-logo
search
Snimak viralan
Grupa momaka upala u kafić u Modriči: Nisu prijavljeni policiji
Društvenim mrežama kruži videosnimak na kojem grupa momaka ulazi u jedan ugostiteljski objekat u Modriči te prijete konobaru tražeći navodno gazdu objekta.
02.11.2023. u 20:56
get url
text

O ovome su se oglasili iz PU Doboj.

- Policijska uprava Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzima sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji su prikazani na videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama u kojima je prikazano prijeteće ponašanje grupe lica u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Modriče, kao i utvrđivanja elemenata krivičnog djela – saopćili su.

Napomenuli su kako Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na videosnimcima.

- Policijski službenici Policijske stanice Modriča su dana 31. oktobra 2023. godine operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih osoba koji se kretali u grupi na području Modriče, te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje su legitimisani i utvrđen im je identitet. Osobe su u izjavi navele motiv dolaska na područje ove općine – saopćili su.

Dodali su kako su tom prilikom izvršeni pregledi navedenih osoba, kao i vozila koja koriste te da nisu pronađeni predmeti koji potječu iz prekršaja ili krivičnog djela.

- Osobe su nakon toga, uz pratnju policijskih službenika, napustili područje općine Modriča u pravcu Bosanskog Šamca – navedeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.