open-navfaktor-logo
search
Nakon potrage
GSS u Donjim Rujanima kod Livna pronašao tijelo 66-godišnjaka
U Donjim Rujanima pored Livna pronađeno je beživotno tijelo 66-godišnjeg Ante Pašalića za kojim je bila pokrenuta potraga.
15.12.2023. u 16:09
get url
text

Njegov nestanak mještani tog naselja prijavili su MUP-u Livanjskog kantona u četvrtak nakon što ga u selu nisu viđali nekoliko dana. Nakon dojave, MUP je odmah informirao Gorsku službu spašavanja Livanjskog kantona koja je isti dan pokrenula potragu za nestalom osobom.

Kako je za Fenu kazao pročelnik stanice Gorske službe spašavanja Livanjskog kantona Ante Dadić, u jučerašnju i jutrošnju potragu bilo je uključeno 20 spasilaca Livanjskog kantona, HGSS-a Posušje s termovizijskim dronom, određeni broj policijskih službenika i mještana koji su nestalog tražili na području sela, dijela Livanjskog polja i šume, odnosno podnožja Dinare.

Poznato im je, kaže, bilo da je nestali Ante Pašalić živio sam i nije imao običaj otići iz sela, a zadnji put mještani su ga vidjeli u ponedjeljak, 11. decembra.

Šef stanice GSS-a Livanjskog kantona Ante Dadić potvrdio je da je na širem području Donjih Rujana pronađeno tijelo nestale osobe. Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici PU Livno i dežurni ljekar Doma zdravlja Livno, koji je izvršio vanjski pregled tijela te konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem, nakon čega je tijelo preminulog predano porodici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.