open-navfaktor-logo
search
Banovići
Gutićeva poruka rudarima i građanima: Kukićeve igračke na džojstik lažu na skupovima
Kao općinski načelnik imam potrebu da se oglasim u vezi posljednih gnusnih neistina, spinovanja i laži koje se iznose na predizbornim skupovima političkih pokreta i stranaka u rasulu, stoji u saopćenju načelnika Banovića Bege Gutića. 
09.09.2022. u 20:10
get url
text

- U tome prednjače ljudi koji su igračke na džojstik u rukama Mirsada Kukića, a čiji su kadrovi u proteklih 30 godina devastirali Banoviće - privredno, kulturološki, sportski i na svaki drugi način na koji su je mogli devastirali.

Tako smo na predizbornom skupu u Stražbenici mogli čuti da direktor RMU Banovići Salihović najavljuje stečaj, iako ta poruka sa skupa predstavlja notornu laž. Još manje gubi na vrijednosti kada je izrekne Midhat Husić, čovjek koji je ostavio Općinu u minusu 2,5 miliona KM na kraju svog mandata i koji je imao najmanje izvršenje budžeta u prethodnih desetak godina. Te i takve poruke imaju za cilj osim jeftinih političkih poena da unesu nemir u stanovnike Banovića i da podijele rudare, prvenstveno one prave koji svoj posao obavljaju čestito i pošteno.

Molio bih navedenu gospodu da nam odgovore na pitanja na nekom od narednih skupova, ako uistinu vole Rudnik kako i zašto su "bacili" 75 miliona KM na nabavku transportnog sistema, koji su kupili 2 dana prije njihove smjene a za kojeg znaju da neće nikada profunkcionisati, kako i zašto su bacili bez ikakvog plana 4,5 miliona KM na novi pogon podzemne eksploatacije "JUG 4" koji također nema nikakvu svrhu, kako i zašto su bacili 3,5 miliona KM na nabavku kombajna koji kisne već godinama u krugu Rudnika?!

I posebno, ako su toliki eksperti i borci za radnike kojim se predstavljaju kako su ostavili Rudnik zadužen preko 100 miliona KM i doveli ga u stanje u kojem je bio prije 2 godine?!

Hvala Fadilu Kudumoviću i Elviru Salihoviću sto su kao direktori Rudnika učinili sve da se Rudnik podigne u svim segmentima i da ide naprijed. Rudari, građani Banovića ne dopustite da vas podijele, još jednom ponize i prevare. Imali su skoro 30 godina da nam pokažu šta znaju, a to je veoma malo, skoro pa ništa. Sretno!, navodi se u Gutićevom saopćenju. 

                                                                                                       

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.