open-navfaktor-logo
search
Pravosnažna presuda
Harisu Haračiću iz Teočaka 35 godina zatvora zbog okrutnog ubistva bračnog para Džuzdanović
Vrhovni sud FBiH, po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, donio je osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka te mu izrekao jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.
23.02.2024. u 13:42
get url
text

VEZANI TEKST - Objavljeni detalji stravičnog ubistva u Teočaku: Harisu Haračiću određen pritvor

Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović te pokušao ubiti i njenog supruga Muju.

- U optužnici se navodi da je Haračić spomenutog dana, oko 23 sata, provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu. Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok je njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.