open-navfaktor-logo
search
Prvo autobus, pa kombi
Identifikovan još jedan vozač iz Modriče koji je uz veliki rizik prešao preko pruge
Policija u Modriči identifikovala je još jednog vozača, koji je upravljajući kombijem prešao preko pružnog prijelaza dok su bili spušteni polubranici i zabranjen prolaz.
04.02.2020. u 11:53
get url
text

U posljednjih nekoliko dana ovo je drugi slučaj nesavjesne vožnje. I prije par dana iz Modriče je objavljen još jedan slučaj neodgovornog i opasnog prelaska vozila preko istog pružnog prijelaza.

Policija je jučer, operativnim radom na terenu, a na osnovu informacija objavljenih u medijima, identifikovala osobu inicijala N. C. sa područja općine Modriča, koja je istog dana oko 14 sati, u mjestu Koprivna, upravljajući kombijem marke "VW", prešla preko pružnog prijelaza dok su bili spušteni polubranici i zabranjen prolaz svjetlosnim saobraćajnim znacima.

Protiv vozača će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje, a iz policije su najavili da će pojačati prisustvo policajaca na svim pružnim prijelazima i osobe koje ne budu poštovale saobraćajne znakove bit će sankcionisane u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

- Apelijemo na vozače da poštuju horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, a posebno na obilježenim pružnim prijelazima - navodi se u saopćenju Policijske uprave Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.