open-navfaktor-logo
search
U toku istraga
Ispred bolnice u Trebinju eksplodirala naprava sa postavljenim tajmerom
Policija iz Trebinja, pod nadzorom trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva, provodi istragu nakon ekplozije nepoznate naprave koja se dogodila jučer u popodnevnim satima u neposrednoj blizini trebinjske bolnice. 
22.09.2023. u 12:48
get url
text

Kako je za Faktor potvrdio portparol Tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović, eksplozija je prijavljena jučer oko 16 sati.

Na mjesto događaja najprije su izašli pripadnici policije koji su osigurali mjesto događaja, a potom i uviđajna ekipa zajedno sa dežurnim tužiocem, koja je obavila uviđaj.

Kako nam je potvrdio Vukanović, nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu bolnice pričinjena manja, gotovo neznatna materijalna šteta.

Uviđajem je konstatovano da se radi o eksplozivnoj napravi ručne izrade.

- Na licu mjesta izuzeti su ostaci naprave, koji će biti predmet vještačenja, kao i drugi tragovi pronađeni na mjestu eksplozije - kazao je Vukanović.

Također, prema njegovim riječima, tužilac je dao naredbu pripadnicima policije da poduzmu sve potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije i pronalaska osobe ili više njih koji su postavili eksplozivnu napravu.

Krivično djelo okarakterisano je kao izazivanje opće opasnosti, a za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Nezvanično saznajemo da je naprava na sebi imala određeni satni mehanizam, a na koji način je aktivirana i koje je razorne moći bit će utvrđeno predstojećim vještačenjima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.