open-navfaktor-logo
search
Objavljeni snimci
Izraelska policija iživljava se i nad Jevrejima anticionistima u zapadnom Jerusalemu
Izraelska policija upotrijebila je fizičku silu protiv pripadnika anticionističke grupe Neturei Karta, koji su okačili palestinsku zastavu u naselju u kojem žive ultraortodoksni Jevreji u zapadnom Al-Qudsu/Jerusalemu.
01.11.2023. u 20:56
get url
text

Kako su naveli iz grupe i na osnovu snimaka koje je na društvenim mrežama podijelila Međunarodna organizacija anticionističkih Jevreja, izraelska policija je oštro intervenisala protiv pripadnika grupe Neturei Karta u četvrti Mea Shearim u Zapadnom Jerusalemu.

Na snimcima se mogu vidjeti izraelski policajci kako nasilno guraju pojedine članove grupe i udaraju ih.

- Danas, tokom policijske racije da skinu palestinske zastave u anticionističkoj jevrejskoj četvrti Mea Shearim u Jerusalimu, snimljeni su izraelski policajci kako napadaju stanovnike i obaraju stanovnike na cestu, udaraju ih i šakama u lice.

Policijsko nasilje nad ultraortodoksnim Jevrejima se nastavlja stalno, cionisti stalno napadaju Jevreje, ovo mora prestati.

Jedini zločin ovih Jevreja je to što su uz palestinski narod i što su protiv cionizma - navedeno je u objavi.

Neturei Karta je poznata kao ultraortodoksna jevrejska zajednica koja se suprotstavlja Državi Izrael i cionizmu po vjerskim i moralnim osnovama, a ističe se širom svijeta svojom podrškom Palestini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.