open-navfaktor-logo
search
Kriminalistička policija
Izvršenim pretresom u Zenici pronađena opojna droga
Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Zenica, poduzimajući radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe B.E, rođene 1996. godine, iz Zenice, a koja se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.
18.10.2022. u 15:51
get url
text

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stana koji je koristila navedena osoba, a koji se nalazi u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića.

Izvršenim pretresom pronađeno je: 395 grama biljne materije upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 50 grama praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed).

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korištena kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

- Prilikom pretresa osoba B.E. je lišena slobode i nad istom je zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - saopćeno je iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.