open-navfaktor-logo
search
Traže partnere
Jedan avion Wizz Aira napustio Tuzlu, ubrzo ide i drugi: Pregovori u toku, saznajemo šta je cilj Uprave MAT-a
Jedan bazni avion kompanije Wizz Air napustio je Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) s prvim danom septembra, a planirano je da i drugi bazni avion bude izmješten 12. septembra. To će značiti ukidanje baze i većine aviolinija ove aviokompanije s MAT-a, što je najavljeno u julu ove godine.
05.09.2023. u 11:36
get url
text

Ukidanje većine linija planirano je 1. oktobra, a iz Tuzle će Wizz Air nastaviti letjeti za Dortmund, Memmingen, Basel Mulhouse te Frankfurt-Hahn, ali i ta će linija biti ukinuta 1. novembra. Dakle, u zimskom redu letenja Wizz Air će na MAT-u imati samo tri stalne linije.

S obzirom da je Wizz Air iz Tuzle, kao svoje baze, jedno vrijeme letio na čak 16 destinacija, jasno je da se javila velika praznina koju hitno treba popuniti.

- Trenutno pregovaramo s dvije aviokompanije i naš osnovni zahtjev je da se jedan avion bazira u Tuzli, a s ciljem da kompenzirano barem deset destinacija koje je ukinuo Wizz Air. Mi putnički potencijal imamo, a kroz ove pregovore prvo želimo riješiti zimski red letenja, ali paralelno radimo i na planu za proljeće - kaže za Faktor Dževad Halilčević, direktor MAT-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.