open-navfaktor-logo
search
Uhapšena trojica
Jedna osoba ubijena, a 21 ranjena u pucnjavi na proslavi Super Bowl titule u Kansas Cityju
Jedna osoba je poginula, a 21 je ranjena u pucnjavi u Missouriju na kraju pobjedničke parade u čast pobjede Kansas City Chiefsa u Super Bowlu, finalu lige u američkom fudbalu.
15.02.2024. u 08:03
get url
text

Zvaničnici su rekli da su zbrinuli osam žrtava koje su bile u neposrednoj životnoj opasnosti i još sedam osoba koje su zadobile povrede koje bi mogle biti opasne po život.

Među ranjenima je devetero djece i očekuje se oporavak svih.

Policija je saopćila da je uhapsila trojicu osumnjičenih u vezi s pucnjavom.

Pucnji su ispaljeni zapadno od Union Stationa, željezničke stanice u centru Kansas Cityja, gdje je parada završila oko 14 sati po lokalnom vremenu, a hiljade navijača okupilo se da gledaju svečanosti.

Lokalni izvještaji navode da su igrači Kansas City Chiefsa još bili na tamošnjoj bini kada su odjeknuli prvi pucnji.

Šefica policije Kansas Cityja Stacey Graves rekla je da su policajci reagovali odmah nakon što su izbili pucnji i da su detektivi koji su bili na mjestu događaja brzo otvorili istragu. Vatrogasna služba je također krenula u akciju, pružajući pomoć povrijeđenima.

Više od 800 policajaca već je bilo na mjestu događaja kako bi nadgledali paradu, rekli su zvaničnici. Prisustvovala je i gradska vatrogasna služba koja je pružila medicinsku pomoć ako je to bilo potrebno.

Izvor iz policije rekao je CBS Newsu, BBC-jevom američkom partneru, da se čini da je pucnjava rezultat svađe koja je prerasla u nasilnu. Izvor je rekao da to nije povezano s terorizmom.

Policija je saopćila da istražuje motiv i prikuplja fizičke, kao i digitalne dokaze. Tražili su od svih svjedoka ili pojedinaca sa informacijama da kontaktiraju policiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.