open-navfaktor-logo
search
Odluka Suda
Jednomjesečni pritvor Mostarcu koji je Baki Sliškoviću prijetio smrću
Općinski sud u Mostaru, na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, odredio je jednomjesečni pritvor Benjaminu G. (1993) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i produženo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti više osoba. 
16.02.2024. u 14:41
get url
text

Kako je saopćilo Tužilaštvo HNK, oštećeni u ovom slučaju su članovi porodice S.

Radi se, nezvanično, o članovima porodice fudbalske legende iz Mostara Blaža Bake Sliškovića.

Tužilaštvo je pritvor tražilo iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim.

Benjamin G. je priveden u utorak jer je navodno prijetio smrću Sliškoviću. Detalji prijetnje nisu poznati, a Slišković je za medije poručio da je dobro uprkos prijetnjama.

Kantonalno tužilaštvo HNK suradnji sa MUP-om HNK - PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela - naveli su iz Tužilaštva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.