open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo u Livnu
Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za silovanje djevojke sa posebnim potrebama
V. A. je određen pritvor zbog sumnji koje ukazuju na mogućnost da će utjecati na svjedoke, odnosno da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti ili zamijeniti tragove ili dokaze važne za kazneni postupak
18.12.2019. u 21:14
get url
text

Općinski sud u Livnu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Livno, odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom V. A., rođenom 1976. godine u Mrkonjić Gradu, a nastanjenom u Glamoču, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo - silovanje.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u noći, 14. decembra 2019. godine, oko 1,30 sati u mjestu Gornji Hasići, u alkoholiziranom stanju, u kući u kojoj živi, silovao M. S. (2000. godište), osobu sa posebnim potrebama, uz korištenje sile.

V. A. je određen pritvor zbog sumnji koje ukazuju na mogućnost da će utjecati na svjedoke, odnosno da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti ili zamijeniti tragove ili dokaze važne za kazneni postupak, te zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo, kao i zbog činjenice da se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina.

Slučaj je prijavila rodbina M. S., kod koje je ona bila u posjeti, a ljekarskim pregledom potvrđeno je da je djevojka silovana.

Istraga je u toku, a u kompletan slučaj uključen je i Centar za socijalni rad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.