open-navfaktor-logo
search
Čečenski vođa
Kadirov kritizirao rusku vojsku, prijeti Zapadu: Uništit ćemo ih, koliko god ih ima
Čečenski vođa Ramzan Kadirov ponovno je kritizirao napredak ruske invazije na susjednu Ukrajinu nazvavši rusko vodstvo slabim.
25.10.2022. u 21:41
get url
text

- Ranije smo govorili da obavljamo posebnu vojnu operaciju na teritoriju Ukrajine, no rat se već odvija na našoj teritoriji - rekao je Kadirov na komunikacijskoj platformi Telegram dodavši da je vrlo nezadovoljan situacijom.

Zapadnim zemljama koje podržavaju Ukrajinu zaprijetio je uništenjem. Vanredno stanje je već uvedeno u pokrajinama na granici s Ukrajinom, kazao je Kadirov.

- No oni nastavljaju pucati na mirne građane i civilne zgrade, a ruski je odgovor na to bio "slab" - poručio je Kadirov.

Pozvao je na odmazdu razaranjem ukrajinskih gradova tako da bude moguće "vidjeti daleki horizont".

Kadirov je optužio Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i NATO savez za "unilateralnu izdaju" jer šalju oružje Kijevu. Rekao je da je Zapad godinama pokušavao izgladnjeti Rusiju "hladnim ekonomskim ratom", u čemu nije uspio.

Zapad sada želi Rusiju baciti na koljena i pretvoriti je u roba, rekao je Kadirov i poručio:

- Uništit ćemo ih, koliko god da ih ima i koliko god da vojnika i tehnologije pošalju.

Kadirov, poznat po svojoj brutalnosti u Čečeniji, postao je jedan od najgorljivijih pobornika rata poslavši svoje vojnike u borbu.

Oleksij Danilov, sekretar ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, savjetovao je Kadirovu da se povuče iz Ukrajine dok je još uvijek moguće boriti se za čečensku nezavisnost.

U protivnom, Rusi će se "vratiti i poubijati čečenske žene i djecu", napisao je Danilov na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.