open-navfaktor-logo
search
Uskoro
Kijev: Sljedeći sastanak o miru u Ukrajini bit će u Saudijskoj Arabiji
Sljedeći sastanak na kojem će se razgovarati o miru u Ukrajini držat će se u Saudijskoj Arabiji, saopćilo je u nedjelju ukrajinsko Predsjedništvo.
31.07.2023. u 09:09
get url
text

Andriy Yermak, šef kabineta predsjednika Volodimira Zelenskog, napisao je na Twitteru da će sastanak biti održan "uskoro".

- Pripremamo sljedeći sastanak savjetnika za nacionalnu sigurnost u vezi s implementacijom ukrajinske formule mira, koji će se uskoro održati u Saudijskoj Arabiji - rekao je Yermak.

Osvrćući se na prvi sastanak na nivou savjetnika za nacionalnu sigurnost šefova država koji je održan u junu u Kopenhagenu, glavnom gradu Danske, Yermak je rekao da Kijev "sada naporno radi na uključivanju što većeg broja partnera i sa Zapada i sa juga u pregovorima u Saudijskoj Arabiji".

Ranije u nedjelju, Zelenski je takođe govorio o sastanku.

Trenutna priprema "za sve moguće scenarije" bila je glavna tema razgovora na sastanku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Ukrajine u Ivano-Frankivskoj oblasti, rekao je on.

Zelenski je naveo da su imali informativni razgovor, kojem su prisustvovali predstavnici ukrajinskih "zajednica, vladini zvaničnici, predstavnici odbrambenih i sigurnosnih snaga i partneri Ukrajine koji sarađuju s Kongresom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.